احلى تتبيلات للفراخ تناسب كل الاذواق

بواسطة Unknown بتاريخ الاثنين، 24 سبتمبر 2012 | 10:15 ص



لكل نوع من الطعام يحتاج الى تتبيلة خاصة تعطيه المذاق المتميزة ونقدم الليك اليوم مجموعة متميزة من التتبيلات
1 لتتبيل قطع الفراخ

علبة زبادي 
 ملعقة صغيرة صلصة طماطم 
2 فص ثوم
 نص بصلة صغيرة /
 زنجبيل /
 ملعقة صغيرة خل 
أو عصير نص ليمونة 
/ كاري /

 فلفل أسود 
/ ملح / / قرفة  / بابريكا 

 تخلط المقادير كلها بالخلاط
 وتوضع فيها قطع الدجاج لمدة 6 ساعات بالتلاجة

مقادير التتبيله المشطشطة
ربع كوب زبادى
ربع كوب شطه حاره
خليط من توابل مطحونه(كمون كزبره فلفل اسود هيل وقرفه قرنفل بابريكا)
ملعقتين صويا صوص
عصير ليمونه
ملح
بصله مفرومه ناعم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ملعقتين صلصة طماطم

ملعقتين مايونيز
ملعقه زيت
طريقه التحضير
تدق قطع الدجاج بالهون لتيين الانسجه وتكسير العظام تخلط كل مقادير التتبيله وتوضع بها قطع الدجاج لمده 8 ساعات ثم تنشل من التتبيله وتوضع على  الشوايه  وتغطى وتترك لتحمر من الجنبين وتقدم مع صلصه الثوم

التتبيلة التالتة
بصلتين مفرومين ناعم 
 5 فصوص ثوم فرم نااااعم

 حزمة كزبره مفرومة
 ليمونه كبيره مفرومة بدون قشر
1 علبه لبن زبادي
 3 م صغيرة مايونيز 
 3 م صغيرة من الخل 
 فنجان شاي زيت زيتون

وكمون وكزبره مطحونه 
وفلفل اسود

1 م صغيرة بريكا + وكركم 
تخلط كل المقادير جيدا وتترك فيها الدجاج لمدة لا تقل عن ساعتين

ولمعلوماتك سيدتى الخل او الليمون اساسى فى كل تتبيلة
وبقاء الدجاج بالتتبيلة فى التلاجة اكبر فترة ممكن يعطى الدجاج مذاق متميز

0 التعليقات:

إرسال تعليق

المتابعون