الحواوشى المصرى سهل ومغذى ولذيذ كمان اعمليه بايديكى

بواسطة Unknown بتاريخ الجمعة، 28 سبتمبر 2012 | 10:29 م


هنعمل الحواوشى فى البيت  بداية من العجينة 

أولا العجينه
نص كيلو دقيق
نص كوب زيت ذرة
واحد كوب زبادى اوكوب لبن
نص ملعقه صغيره ملح ونص ملعقه صغيره سكر
ملعقه خميره
ملعقه كبيرة بيكنج بودر
كوب الاربع ماء
وتعجن المكونات

ملحوظه
لازم تكون لابسه يعنى مش طريه اوى
وتترك حتى تخمر
 للحشوه
ربع كيلو لحمه مفرومه
عدد 2 بصله مفرومه
عدد 2 طماطم قطع صغيره
كوب بقدونس وكسبره مفرومه
ملح وفلفل و كمون ناعم وبصل وتوم بودرة
عدد 2 ملعقه زيت
عدد 2 فص توم

 تقطع  العجينة دوائر بحجم مناسب
تفرد العجينه على شكل دوائر وتفرد الحشوه عليها
وتغطى بقطعه اخرى من العجينه وتقفل العجينه من الجوانب
وادهنى وجهها بالماء بفرشاة الطعام وتوضع فى الفرن على درجه حراره متوسطه
وترص فى صينيه وتوضع على الرف الاوسط لمدة 10 دقائق
واقلبيها على الوجه الثانى وتابعيها حتى تحمر من جانبيها ولا تتركيها تحترق
وبالهنا والشفا يا قمرات

0 التعليقات:

إرسال تعليق

المتابعون